vineri, 16 octombrie 2009





Despre salata de fasole calda...de vineri sau miercuri

Cand am chef de asa salata fac rost de niste fasole boabe( mare si frumoasa, alba sau rosie), o spal bine, bine cu apa rece si o las peste noapte la umflat..tot in apa rece.Si pana dimineata e umflata toata:)
Apoi o fierb in mai multe ape si pe langa ea mai pun niste ceapa, piper negru boabe, morcovi si telina si daca am chef si niste ardei iute uscat. Si niste sare de mare.
Cand e buna- adica s-a fiert..si pentru mine asta se traduce cu..nu se face praf la fiert, are gust de fasole..si nu e tare in interior si moale in exterior, o strecor avand grija sa pastrez si niste supa in care a fiert.
Nu o spal...o las asa aburind un minut sau doua.
Cat timp fierbe insa ma ocup de dressing..sau sos:
trei linguri si ceva de otet balsamic sau..de Mizil
zece linguri de ulei de masline
sare de mare si mult piper negru proaspat macinat; piperul e secretul...aroma proaspata cu aburii din fasolea proaspat fiarta..sunt to die for.
ceapa rosie taiata marunt, finut..sau cum avem chef..
In fine...amestec otetul, uleiul, condimentele si ceapa in castronul in care voi face salata pana iese un fel de maioneza lucioasa si aromata.Si cat fasolea mea e inca aburinda o impac cu grija cu sosul cu ceapa si amestec cu grija.
Daca mi se pare ca e prea..uscata..mai pun putina supa in care a fiert fasolea si zdrobesc si niste boabe in timp ce le amestec.Si asa se incheaga o salata calduta..care e buna si rece..a doua zi.
Nu uit niciodata de piperul proaspat macinat..pe care nu il fac pulbere.Insa fara piper..salata nu are farmec.

Niciun comentariu: